MEDVERKANDE

ARTISTER OCH TEAM

GÄVLES STÖRSTA JULSHOW 9 - 12 DECEMBER 2021

ARTISTER

Helena Vinderson

HELENA VINDERSON

Helena är artisten som showat överallt sedan examen från sångutbildningen på Kungliga Musikhögskolan. Hon har varit showande servitris i Åre och på turné med Wallmans, på M/S Trubaduren i Göteborg, utomlands med Sunwing. Dessutom arbetar hon som sångpedagog på Rytmus i Stockholm. I vinter intar hon Gävles showscen.

Johan Hultgren

JOHAN HULTGREN

För Johan började det med dans på Kungliga Balettskolan och några år senare gick han tre år på Stockholms Musikalartist Utbildning. Han har arbetat på Maximteatern i Stockholm, med Sunwing utomlands och för första gången blir det show i Gävle i vinter. 

Amanda Hård

AMANDA HÅRD

Amanda har gått både musikalutbildning på Musikteaterskolan i Bjärnum och på Balettakademien i Göteborg. Hon har medverkat i konserter med både Lasse Holm och Janne Schaffer, agerat på Liseberg och varit förband på Diggilooturnén. I december är det dags för Gävle att stifta bekantskap med Amanda.

Elias Wallin

ELIAS WALLIN

Elias är utbildad på musikallinjen på Balettakademien i Göteborg och i sommar intar han Böda Sand på Öland och bjuder på familjeunderhållning. Det har blivit roller i musikaler som Cabaret på Göteborgsoperan och Little Shop Of Horrors och Familjen Addams på Växjö Teater. I december gör han showdebut i Gävle.

DANSARE

Michelle Händelsten Dahlbom

MICHELLEDAHLBOM

H ÄNDELSTEN

Michelle har representerat Sverige i 10-dans med olika danspartners sedan 10-15 års ålder. Hon började som assisterande danspedagog på Uddans som 12-åring och har fortsatt undervisat i dans och medverkat i olika musikaliska sammanhang runt om i Sverige sedan dess. Senast var hon aktuell i succémusikalen La Cage aux Folles" på Gasklockorna 2019.

Alma Sköld

ALMA SKÖLD

Alma har arbetat som danslärare i nästan åtta år och har även studerat musik och jazzsång på Bollnäs folkhögskola. Som tävlingsdansare vann hon SM 2021 i hip hop grupp! Alma har även uppträtt som sångerska på olika scener med olika konstellationer, bland annat med Gävle Big Band.

Frida Jansson

FRIDA JANSSON

Frida har dansen i blodet, vilket inte är så konstigt eftersom hon  har dansat sedan hon var 10 år och har även tävlat i dans. Hon har deltagit på EM, VM och vunnit SM-guld två gånger i hiphop grupp. Nu är hon redo i kulissen för att visa sina moves i Christmas Spectacular.

Denise Lamoine

DENISE LEMOINE

Denise har dansat sedan hon var 7 år och tävlingsdansat sedan hon var 10 år. Hon har tagit sig till final i EM och VM och tagit SM-guld i hiphop grupp. Denise har även medverkat i olika galor och shower som dansare och nu är hon taggad för att dansa loss i Christmas Spectacular! 

THE GOSPEL PROJECT

Stefan Sjöman

STEFAN SJÖMAN

Stefan har sjungit sen barnsben i alla möjliga genrer. Det är i körmusik och körsång som hjärtat finns och därför har han medverkat i många olika körsammanhang, främst med inriktning gospel. I Christmas Spectacular är han även musikaliskt ansvarig för kören The Gospel Project.

Eva Ekholm

EVA EKHOLM

Eva har sjungit, dansat, dramatiserat och varit koreograf i olika uppsättningar på Gävles scener under åren. Hon har medverkat i bland annat Gävles nyårsrevyer, Gävle Musikteaters uppsättningar, musikalen I ljus och mörker samt Jesus Christ Superstar. Hon har sjungit gospel i över 40 år och kan inte sluta.

Lotta Helmersson

LOTTA HELMERSSON

Lotta har sedan barnsben sjungit allt från klassiska Stabat Mater till gospel, i olika konstellationer, som solist, i små grupper och större körer. Hon har körat till artister och lägger kör i studio. Jag har tidigare varit körledare i kören Konvaljena i Ockelbo 10 år, just nu körledare för Gefle Gospel Choir sedan något år tillbaka och medlem i The Gospel Project.

Anna Helmersson

ANNA HELMERSSON

Anna är sedan drygt 20 år en gospelsjungande projektledare och arrangör för Gävle Gospelfestival. Hon har körat bakom artister som bland annat Gladys del Pilar, Sahlene och Myron Butler (US). Nu är det dags för henne att tillsammans med kören The Gospel Project att debutera i Christmas Spectacular.

Helen Ullström

HELEN ULLSTRÖM

Helen har sjungit sopran i kör, och i huvudsak gospel, så länge hon kan minnas. Det mesta av hennes musikaliska skolning har skett  innanför just Söder Källas väggar så bland nostalgi och härliga minnen ska nya skapas. Helen är redo för underhålla i Christmas Spectacular.

Maria Lee

MARIA LEE

Maria har sjungit i kör sedan hon var en liten tjej. Nuförtiden är det mest gospel som gäller men hon sjunger även som solist i andra sammanhang. Hon har bland annat körat bakom Sonja Aldén, Samuel Ljungblahd och Shirley Clamp och även på några skivor med Simon Ådahl. Nu är hon redo för Christmas Spectacular.

Annika Kandén

ANNIKA KANDÉN

När Annika inte medverkar med sin altstämma i Christmas Spectacular, sjunger hon andrasopran i Forsbacka kammarkör och har stämningsfulla solouppdrag till eget pianokomp. Hon har även sjungit medverkat i ett par musikaler men julshow är något helt nytt. 

Kristina Hjertberg

KRISTINA HJERTBERG

Kristina är sopran och har sjungit i kör sedan tidernas begynnelse. Karriären började i kyrkan, faktiskt här på Söders Källa. Sen många år är det gospel för hela slanten i olika konstellationer och sammanhang. Nu är hon taggad för julshow. 

Anders Rönngren

ANDERS RÖNNGREN

Anders har sjungit i kör sedan barnsben med fokus på gospel. Han har körat bakom artister som Carola, Gladys del Pilar och flera amerikanska gospelartister. Han tar de höga tonerna i tenorstämman och njuter så det känns i hela kroppen när alla stämmor sitter som  en smäck i en rökargospel!

Robert Sikström

ROBERT SIKSTRÖM

Robert sjunger både i kör och som solist i många sammanhang främst i och runt Sandviken och Gävle. Det har blivit allt från kyrkokonserter till krogshower och han har även medverkat i teateruppsättningar och i Lyriska Sällskapets operettuppsättningar.

TEAM

Rebecka Gustafsson

REBECKA GUSTAFSSON

Regi & koreografi

Kevin Martinez

KEVIN MARTINEZ

Musikproduktion

Bild saknas

ROBERT BERGLUND

Ljusproduktion, Center Stage

Johan Östlund

JOHAN ÖSTLUND

Biträdande regi

Curt Östlund

CURT ÖSTLUND

Scenografi & rekvisita

Bild saknas

PETTER DIAMANT

Ljudproduktion

Michelle Dahlbom Händelsten

MICHELLE DAHLBOM

HÄNDELSTEN

Koreografi

Lena-Mie Bernkert

LENA-MIE BERNKERT

Kostym & attribut

Magnus Carlsson

MAGNUS CARLSSON

Producent

Stefan Sjöman

STEFAN SJÖMAN

Musikaliskt ansvarig, kör

Ingalill Östlund

INGALILL ÖSTLUND

Kostym & attribut

Regi- och koreografi  Rebecka Gustafsson

Biträdande regi  Johan Östlund

Koreografi  Michelle Händelsten Dahlbom

Musikliskt ansvarig kör  Stefan Sjöman

Musikproduktion och arrangemang  Kevin Martinez

Scenografi och rekvisita  Curt Östlund

Kostym och attribut  Lena-Mie Bernkert & Ingalill Östlund

Ljusdesign  Robert Berglund, Center Stage

Ljuddesign  Petter Diamant

Sångtext Gävlebocken  Adam Gardelin

Originalshowkoncept  Annika Uppenberg och Magnus Carlsson

Sponsoransvarig  Boel Thorsell

Ekonomi och försäljning  Lena-Mie Bernkert

Söders Källa, eventproducent  Andreas Segermark

Söders Källa, restaurangchef  Camilla Skoog

Söders Källa, verksamhetschef  Cecilia Grymer

Producent  Magnus Carlsson

SPONSORER OCH SAMARBETEN

TACK TILL

Gårdskär.nu ∙ Lisbet Lund  Emma Svedberg, Gävle City Receptionspersonalen Medborgarskolan Stockholmsregionen 

Richard Sandberg och Angelica Åhlund, Bonnier News Local

SÖDERS KÄLLA


Adress

Södra Kansligatan 22

802 22 GÄVLE


Hemsida

www.soderskalla.se

SOCIALA MEDIER